الراقي للرقي والترقي
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول اذا كنت عضو معنا
او التسجيل ان لم تكن عضو وترغب في الانضمام الي اسرة منتديات امل حياتي للرقي والترقي
يسعدنا وجودك معنا
شكرا
ادارة المنتدي

الراقي للرقي والترقي


 
الرئيسيةاليوميةس .و .جبحـثالمجموعاتالتسجيلدخول
المواضيع الأخيرة
» انا عندى حنين
الإثنين أبريل 20, 2015 6:16 am من طرف سحس

» والله وحشنى ووحشنى المنتدى
الإثنين أبريل 20, 2015 6:08 am من طرف سحس

» حكمة اليوم
الإثنين سبتمبر 09, 2013 6:23 pm من طرف ميدو

» عيد سعيد علي كل الأعضاء
الأحد أغسطس 11, 2013 2:10 pm من طرف ميدو

» حصري البرنامج الذي يغنيك عن الفرمتة وإصلاح الأخطاء المسببة لإنهيار الأنظمة والتهنيق المستمر
الأحد يونيو 30, 2013 4:06 am من طرف gege

» علآج تسآقط الشعر والرآس بالآعشآآآآب الطبيعة
الأحد يونيو 30, 2013 4:04 am من طرف gege

» تعجب الخلق القصيدة كاملة
الثلاثاء أكتوبر 02, 2012 4:28 pm من طرف ميدو

» مبارك عليكم الشهر
الثلاثاء أكتوبر 02, 2012 4:26 pm من طرف ميدو

» أفكار ذكية جدا تفيدك في حياتك اليومية
الثلاثاء يونيو 26, 2012 8:21 am من طرف نرجس

» ليت الدنيــا مثـل أمي
الأحد يونيو 24, 2012 1:41 pm من طرف نرجس

» حول صورك الى صور من الماضي
الخميس يونيو 07, 2012 5:58 pm من طرف ميدو

» نكت بايخاااااااااااااااااااااااااااه
الخميس مايو 31, 2012 6:30 pm من طرف ميدو

» لوعاوز تقيس لغتك الانجليزية اتفضل هنا بس قول جبت قد اية
السبت نوفمبر 26, 2011 4:42 pm من طرف ميدو

» كل سنة وانتم بخير بمناسبة عيد الاضحي المبارك
الأحد نوفمبر 13, 2011 12:15 pm من طرف ميدو

» برنامج Acd See 9.0 لاستعراض الصور
الجمعة نوفمبر 04, 2011 4:43 am من طرف خالد النجار

أفضل 10 أعضاء في هذا المنتدى
ميدو
 
سحس
 
قطرات الندى
 
زائر
 
كبرياء امراة
 
نسمه شفافه
 
عصام
 
احلام حائرة
 
malakrohi
 
حيرة الاشواق
 
التبادل الاعلاني
احداث منتدى مجاني
بحـث
 
 

نتائج البحث
 
Rechercher بحث متقدم
ساعة
برامج مجانيه
 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

شاطر | 
 

 اجمل الماكولات المصريه

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
عمرو الامير
راقي نشيط
راقي نشيط
avatar

الدولة : egypt
العمر : 29
المزاج : الرومانسيه
تاريخ التسجيل : 02/06/2010
عدد المساهمات : 115

مُساهمةموضوع: اجمل الماكولات المصريه   الأحد يونيو 06, 2010 7:54 am

مفاجأه قسم المطبخ : ملــــف المأكولات المصري


مفاجأه قسم المطبخ : ملــــف المأكولات المصري

الكفته بالبطاطس


المقادير
لحم مفروم .
ارز مطحون او فريكه
بصلة كبيرة مفرومة فرم ناعم .
4ملعقة صغيرة توم مهروس .
ملعقة كزبرة خضراء مفرومة فرم ناعم .
ملعقه بقدونس وشبت مفروم فرم ناعم .
ملح وبهار ( كمون وفلفل )
قليل من الزيت .
مقادير الصلصه
بصل جوانح
ثوم مهروس
فلفل اخضر
مكعب ماجى
حبات صغيرة من البطاطس العدد حسب الرغبة .
كاسة عصير طماطم .
الطريقة اخلطي اللحمة مع التوم والبصل والكزبرة والبقدونس وقليل من البها والملح الازم ثم كوريها حبات صغيرة او حسب الرغبة .
ضعيها في المقلاه مع القليل من الزيت وضعي الغطاء وضعيها على نار هادئه واتركيها قليل حتى تحمر اللحمة وتتماسك قليل فى طنجره اخرى حمرى بصل مقطع جوانح يصفر ثم ضيفى الثوم والفلفل الاخضراضيفي عصير الطماطم مع نصف الكاسة ماء ثم البهار والملح والماجى الازم ثم ضعي الغطاء واتركيها قلقل على النار ثم اضيفي حبات البطاطس بع تقشيرها وضعي الغطاء واتركيها على النار حتى تنضج البطاطس وممكن اضافة حبات من البسلة الخضراء .

***********

طاجن ورق العنب بشوربه الكوارع ( المقادم )


المقادير

ورق عنب مسلوق مع قليل من ملح الليمون
كوبان من الارز المصرى
كوب من مفروم البقدونس والكزبره والشبت وعودان من النعناع الاخضر
كوبان من عصير الطماطم
1 فلفله اخضر رومى مفرومه
2 بصله مفرومه
راس ثوم مدقوق
يمكن اضافه اللحم المفروم
مقدار من شوربه الكوارع او شوربه لحم
نصف كوب زيت او ثلاث ملاعق سمن
التوابل (( فلفل اسود وفلفل احمر حلو ملح بهارات حبهان وجوزه الطيب مطحونين قرفه ناعمه كزبره مطحونه )))

الطـــــــــــــــــــــــــــ ـريقه

يحمر البصل والفلفل الاخضر فى الزيت ثم نضيف ملعقتين من مفروم الكزبره والبقدونس والشبت والنعناع الى البصله والفلفل الاسود وعصير الطماطم وتترك لتتسبك اى يطفوا الزيت على وجه الطماطم

ثم نطفى النار ونضيف الارز والبقدونش والكزبره والشبت والنعناع وملعقتين بصل مفروم وملعقتين فلفل اخضر مفروم وباقى التوابل كلها كميه التوابل حسب الرغبه

نحضر الطاجن او صينيه بيركس عميقه ونضع فىها حلقات بصل وجزر وبطاطس ضرورى جدا وضع البطاطس وحلقات الليمون

نقوم بحشو ورق العنب ورصه فى الطاجن خلف خلاف ثن نرش الثوم المدقوق على وجه ورق العنب المحشو ونسخن الفرن الى اعلى درجه ونسقى طاجن ورق العنب بالشوربه مع مراعات عدم ملىء الطاجن بالشوربه وتزويده كل ما يحتاج للشوربه
وتغطيته جيدا بطبقتين من ورق الالمونيوم

وعندما ينضج قدميه سخنى قليل من السمن ورشيه على وجه الطاجن للتلميع

وقدميه بجانبه سلطه الزبادى بالخيار وشوربه الخضار
وبالهنا والشفا

**************

صينيه القرنبيط باللحمه المفرومه


]المقادير :

1كيلو قرنبيط_300 غرام لحمة مفرومةواحد فنجان عصير طماطم 2بصلة ملح وفلفل أسود حسب الرغبة زيت للقلي 1ملعقةعصير ليمون . 3حبات هيل _ ثوم مفروم _2عود كزبرة و2عودبقدونس مفروم.
الطريقه:
إقلي بالزيت القرنبيط والبصل بعد تقطيعه حلقات .
رصيها في الصينية .
ضع اللحمة في زبدية مع إضافت الثوم الكزبرة والبقدونس المفروم والملح والفلفل ووضعها على وجه الصينية أخلطي عصير الطماطم والهيل وعصير الليمون في الخلاط وصبي الخليط علىوجه الصينية وغطيها بورق القصدير .
أدخليها الفرن لمدة 20 دقيقة .
((وبالهناء والعافية))

*************

سمك بورى مشوى بسر الخلطه الاسكندرانى !!!! يمكن يكون اسمة الهامور


الخلطـــــــــــــــــــــــــ ـة
ثوم مدقوق فى الهون
طماطم مفرومه ناعم
فلفل اخضر
فلفل شطه
توابل فلفل اسود كمون كزبره ناشفه فلفل مطحون حار سماق
ملعقتين زيت
خل
عصير ليمون ومبشور الليمون
رده (( نخاله))
الطريقــــــــــــــــــــــــ ـــــــــة
يدق الثوم فى المدق ويدق معه الفلفل الاخضر والشطه والتوابل واليمون والخل والطماطم تؤخذ نصف مقدار الخلطه ويتبل بها السمك جيدا وتغطى وتوضع فى الثلاجه لمده نصف ساعه او ساعه
ثم يغطى السمك بالرده ويشوى من الجانبين على ساجه على البوتجاز من فوق
ثم نضع السمك فى باقى الخلطه وتغطى بيها جيدا
وبالهنا والشفـــــــــــــــــــــــــ ا


************

الكشري

المقادير

مكرونه صغيره مسلوقه
ارز ابيض
شعريه
حلقات بصل
ملعقه دقيق
صلصه صماطم
عدس بجبه او اصفر
ثوم
زيت


الطريقه

تخلط حلقات البصل بقليل من الدقيق ثم تحمر فى الزيت وتصفى وترفع على ورق ماص
يوخذ الزيت المتخلف من تحمير البصل ويؤخذ منه جزء ويحمر فيها قليل من الشعريه ثم نضيف الارز ونسقيه بالمرق ونتركه لينضج
نسلق المكرونه ونصفيها من الماء ونضع عليها ملعه زيت من زيت البصل مع نصف ملعقه من الفلفل الحار المطحون
نسلق العدس فى الماء المضاف اليه القليل من الثوم المدقوق ويمكن ان نسلق حمص شامى ايضا
لعمل الصلصه
ناخود مقدار من الزيت المتخلف من تحمير البصل ونحمر فيه الثوم ونضيف معه التوابل الفلفل الاسود والكمون والبهارات والفلفل الحلو ملعقه كبيرهثم نضع صلصه الطماطم ونتركها لتتسبك
لعمل صلصه الخل نحمر قليل من الثوم ونضع معه كزبره ناشفه والقليل من الخل
طريقه التقديم نضع المكرونه ثم الارز والعدس والحمص ثم صلصه الطماطم وحلقات البصل المقرمشه
وبالهنا والشـــــــــــــــــــفا

**************

الملوخيه بالجمبرى

المقــــــــــــــــــــــــــ ــادير

ربع كيلو من الملوخيه المجمده او الطازجه المخروطه ( يكون افضل )

نصف كيلو جمبرى منظف جيدا

بصله مقطعه مكعبات

جزره

وحلقات ليمون

ثوم مدقوووووق

ربع حزمه كزبره خضراء

طمطمايه
كزبره ناشفه وفلفل اسود وحبهان ومستكه وملح

3 ملاعق من السمن


طريقــــــــــــــــــــــــه التحضيـــــــــــــــــــــر

اسلقى الجمبرى فى الماء وضيفى له البصل والجزره والطماطم ومقدار من الثوم وحلقات الليمون والكزبره الخضراء والفلفل الاسود والهيل والمستكه وورق الغار والملح


صفى مرق الجمبرى وانزعى الجمبرى وضيفيه الى المرق المصفى واعيدى غليه ثم ابعديه عن النار واضيفى الملوخيه المخرطه وقليل من الثوم المدقوق والكزبره الناشفه المطحونه
ثم اقلى الثوم فى السمن واضيفى له كزبره مطحونه




فى الملوخيه وغطيها جيدا لمده خمش دقائق

معلش لازم تتخضوا عشان تطلع حلوه

ملحــــــــــوظه سمك الملوخيه حسب الرغبه فى ناس تحبها سميكه وفى ناس تحبها خفيفه انا شخصيا بحبها خفيفه


بالهنا والشفا ا
مع تحيات / عمرو الامير
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
قطرات الندى
المراقب العام
المراقب العام
avatar

الدولة : المغرب
العمر : 39
المزاج : الحمد لله على كل حال
تاريخ التسجيل : 14/10/2009
عدد المساهمات : 4110

مُساهمةموضوع: رد: اجمل الماكولات المصريه   الأحد يونيو 06, 2010 8:05 am

يسلمووووووووووو ايدك يا عمرو الامير

اكلات لذيذة ووحاول اجرب بعض منها

تحياتى بكل تقدير
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
kajolkhan88
راقي نشيط
راقي نشيط


الدولة : المغرب
المزاج : FOL
تاريخ التسجيل : 04/08/2009
عدد المساهمات : 206

مُساهمةموضوع: رد: اجمل الماكولات المصريه   الأحد يونيو 06, 2010 9:04 am

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
kajolkhan88
راقي نشيط
راقي نشيط


الدولة : المغرب
المزاج : FOL
تاريخ التسجيل : 04/08/2009
عدد المساهمات : 206

مُساهمةموضوع: رد: اجمل الماكولات المصريه   الأحد يونيو 06, 2010 9:14 am

حلوييييييييييييييييين كتير اي متى العزومة
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ميدو
مدير المنتدى
مدير المنتدى
avatar

الدولة : جمهورية مصر العربية
العمر : 42
المزاج : الحمد لله
تاريخ التسجيل : 04/08/2009
عدد المساهمات : 5635

مُساهمةموضوع: رد: اجمل الماكولات المصريه   الأحد يونيو 06, 2010 11:07 am

حلوين اوي اوي

طعمين اوي بس اية هوا قسم البطيخ

اه

تسلم يا باشا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
عمرو الامير
راقي نشيط
راقي نشيط
avatar

الدولة : egypt
العمر : 29
المزاج : الرومانسيه
تاريخ التسجيل : 02/06/2010
عدد المساهمات : 115

مُساهمةموضوع: رد: اجمل الماكولات المصريه   الأحد يونيو 06, 2010 12:28 pm

https://redcdn.net/ihimizer/img340/6280/50984.gif

هههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههه
ههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههه
انتظر العدد القادم من قسم البطيخ تحياتى ليكم واتمنى ان ينال اعجابكم

https://redcdn.net/ihimizer/img340/6280/50984.gif
بالهنا والشفا مع تحيات / عمرو الامير ر
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
نسمه شفافه
المراقب العام
المراقب العام
avatar

الدولة : مصر
العمر : 38
المزاج : رومانسى
تاريخ التسجيل : 29/04/2010
عدد المساهمات : 1352

مُساهمةموضوع: رد: اجمل الماكولات المصريه   الأحد يونيو 06, 2010 2:15 pm




يسلمووووووووو عمرو تمام كده والله ما جصرت

تحياتى ألك يا قمرررر


















_________________
ياريت كان قلبى شفاف واللى جواه بينشاف لتعرف كيف بحبك وكيف عليك بخاف




الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
سحس
المشرف العام
المشرف العام
avatar

الدولة : مصر
العمر : 52
المزاج : الحمد الله
تاريخ التسجيل : 07/08/2009
عدد المساهمات : 4896

مُساهمةموضوع: رد: اجمل الماكولات المصريه   الأحد يونيو 06, 2010 3:39 pm

تسلم ايدك ياعمور بصراحة شيف ولا كلمة
وموضعك مطلوب وقت الذنقة
تقبل تحياتى ساحلى عمرو

_________________
[size=24]لو كـل حب فى كل قلب اتجمعوا انا حبى أكـــــــــــــــــــــــتر[/size]







الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
اجمل الماكولات المصريه
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
الراقي للرقي والترقي :: `•.¸¸.•´´¯`••._.• ۝۞منتديات الاسرية۝۞ `•.¸¸.•´´¯`••. :: الطبخ والأكلات-
انتقل الى: